Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nin Çanakkale Gezisi

Yahya Kaptan Anadolu Lisesi Gezi inceleme, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından sosyal etkinlikler kapsamında Çanakkale kara savaşlarının 109. yıldönümü nedeniyle Çanakkale ve Çanakkale Şehitlikleri Kültür ve Tarih Gezisi düzenledi.

Tarihin dönüm noktalarından kabul edilen ve ülkenin bağımsızlığı için şehitlerin destanlaşan mücadeleler verdiği Çanakkale kara savaşlarının 109. yıl dönümde okulumuz öğrencileri, okulumuz Gezi inceleme, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından Çanakkale’ye gezi düzenledi. Öğrencilerin kültürel bilgilendirilmesi ve tarih bilincinin geliştirilmesinin  amaçlandığı gezide öğrencilere; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Alçı Tepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Kemalyeri gezdirildi. Gezinin ikinci günü ise Balıkesir/Edremit’e gidildi.

Balıkesir/Edremit gezisinden sonra öğrenciler, Kocaeli’ye geri döndüler.  Öğrenci ve öğretmenlerimiz genel olarak gezinin verimli olmasından duyulan memnuniyetlerini ifade ettiler.

Gezinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

06-05-202406-05-202406-05-202406-05-2024

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 09:08 - Görüntülenme: 66