Stres Yönetimi Ve Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Okulumuz öğrencilerine, stres yönetimi ve bağımlılık ile mücadele semineri verildi.

Okulumuz Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü danışman öğretmeni Alişan Aydın tarafından organize edilen  Kocaeli Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi, Toplum Ruh Sağlığı Birimi (TORSAB) müdürü tarafından  12 Mart 2024 Salı  günü Okulumuz konferans salonunda, okulumuz öğrencilerine stres yönetimi ve bağımlılık ile ilgili seminer verildi. Yeşilay Haftası(1-7 Mart) nedeniyle öğrencilere önce Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Salih Işık tarafından broşür dağıtımı ile başlayan seminerin birinci bölümünde, Kocaeli Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bahadır Geniş ve Toplum Ruh Sağlığı Birimi (TORSAB) Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Polat, supervizyonunda hazırlanan Stresle Başa çıkmada uygulanabilir kolay teknikler isimli sunumu yaptı. Seminerin ikinci bölümünde ise Doktor Nihal Akturk, bağımlılıkla ilgili olarak “Kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlarken belirtilerinin ise kullanım/davranış sıklığı azaldığında veya kesildiğinde huzursuzluk, uykusuzluk, öfke gibi yoksunluk belirtileri görülür ”dedi. Öğrencilere Aklınızı kullanın, sağlıklı beslen, bedenine saygı duy ve onu korumaya özen göster! Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz düşüncesi çok yanlış. Bağımlılık yapıcı maddeler, ara sıra kullanılsa bile vücuda hızla zarar vermeye başlar.” dedi. Seminer, soru cevap şeklinde sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Yeşilay Kocaeli Şube Başkanlığına,  Kocaeli Üniversitesi Psikiyatri Anabilim dalı öğretim üyelerine, Toplum Ruh Sağlığı Birimi (TORSAB)’ne ve Okulumuz Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübüne teşekkür ederiz.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 08:41 - Görüntülenme: 82